Behandelingen

Onderstaand vind je onze verschillende behandelingen, ook staat er uitleg over de contra indicaties en staan er informatie over de behandelingen dat goed is om te weten.

Sport & Wellness massage


Beide massages hebben als doel ontspanning te bereiken voor de spieren. Na elke fysieke inspanning bouwen zich afvalstoffen op in de spieren. Door een herstelmoment in te bouwen voert het lichaam deze afvalstoffen zelf af. Maar als de herstelperiode te kort is en er wordt opnieuw een inspanning gedaan, dan bouwen de afvalstoffen zich verder op. Hierdoor kunnen spierklachten of blessures ontstaan. 
Sportmassage zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Daarmee wordt het herstel bevorderd en eventuele klachten voorkomen. Het lichaam zal zo beter en sneller voorbereid zijn op een volgende inspanning. Regelmatig masseren vermindert dus de kans op blessures. 
Ook niet-sporters kunnen bij mij terecht voor een sportmassage.
Als je langdurig in dezelfde houding werkt, fysiek zwaar werk hebt, of veel spanning hebt, kunnen er ook spierklachten ontstaan.
Wellnessmassage is een wat rustigere, minder intensieve massage met als doel zowel fysieke als psychische spanningen te verminderen.
Een massage zorgt er voor dat de spieren weer ontspannen en zelf tot rust te komen, en het zorgt er voor dat je fysiek en mentaal goed in balans blijft.

Triggerpoint therapie

Triggerpoints staan ook wel bekend als spierknopen. Het zijn eigenlijk zeer lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Wanneer je er flinke druk opgeeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, en altijd op vaste plaatsen, namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt.
Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of een slechte houding, maar ook een val of ongeluk, te weinig beweging of slechte voeding kunnen leiden tot het ontstaan van triggerpoints.
Ik pas de triggerpoint therapie vaak toe in combinatie met een massage.

Dorn therapie & Breuss massage

97% van de mensen heeft beenlengte verschil, de meeste mensen hebben hier geen last van. Echter kan beenlengte verschil een oorzaak zijn van rugklachten, ook verschuivingen van een of meerdere wervels kan vervelende klachten veroorzaken.
De Dornmethode is ontwikkeld door Dieter Dorn en is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling. Dorn-therapie kan gebruikt worden bij ziektes die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De Dornmethode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam. Het werkt zonder medicijnen. 
Meestal is er na 2 tot 3 behandelingen al een goed resultaat. Daarna kan je met wat zelfhulp-oefeningen goed van je klachten afkomen.
Na de Dorn therapie volgt meestal een ontspannende, zeer rustige massage die ontwikkeld is door Rudolf Breuss. De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. Rudolf Breuss ontwikkelde de tussenwervelschijf-massage en stelde vast dat deze zich heel goed laat combineren met de Dorn-therapie.
De Breuss-massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rug massage, die psychische, energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen.
Je kunt er veel problemen van de tussenwervelschijven zoals ischias en hernia ongevaarlijk en succesvol mee behandelen.

Schröpfen

Het Schröpfen (ook wel cupping) is een oeroude methode van ontgiften.

Er wordt een glaasje onder “druk” (lees vacuüm) op de huid gezet of als massagevorm gebruikt om te ontgiften, blokkades of pijn op te lossen.
Het is een milde vorm van bindweefselmassage, en kan ook in combinatie met de Dorn therapie of (sport) massage worden gedaan.

Contra-indicaties

Contra-indicaties zijn aandoeningen waarbij iemand niet of gedeeltelijk gemasseerd mag worden, de contra-indicaties voor de massages zijn;

  • Teveel pijn en vermoeidheid: onvoldoende verwerking van de diverse massageprikkels
  • Besmettelijke huidziekten en steenpuisten: prikkeling van het proces, daardoor gevaar van uitbreiding of verergering
  • Koorts: massage zal de verhoogde stofwisseling verergeren
  • Infectieziektes, zoals griep, keelontsteking, zware verkoudheid etc.: massage kan verergering veroorzaken doordat het systeem geprikkeld word
  • Zwangerschap
  • Direct na een maaltijd
  • Onder invloed zijn van alcohol of drugs.

Raadpleeg bij twijfel eerst je huisarts of specialist/behandelaar.

Adres

Alida Buitendijkerf 19
1705 NH
Heerhugowaard

 

Info@goodlife-massage.nl
goodlife-massage.nl
0653803334

Openingstijden

Ik werk alleen op afspraak
Goed als je even belt of whatsappt
0653803334